tirsdag 24. april 2012

Dag 23: Iungedalshytta - Bjordalsbu

16 km
5,5

Syvsovere.com!! Sov til kl 9 idag, ny rekord, og gjengen fra Ål hadde det heller ikke travelt med å komme seg ut av køya. :-) Hytta så ut som et bombenedslag med utstyr til 9 personer strødd over alt, pilsbokser og flasker med diverse andre sterke saker på bordet, og vi lurer litt på ka barnehage ungene på Finse ville kalt dette rotet. :-) Alle fikk stablet seg opp til slutt, og det er topp underholdning med lokalkjente ved frokostbordet. ;-) En stor takk til Audun som var snill å gi oss resten av viltpølsen sin! :-) Vi fant ut at det var best å holde seg i ro til at turfølge fra Ål var ute av hytten før vi satte igang noe pakking. :-) Med litt hjelp fikk alle med seg tingene og ingen glemte igjen noe. ;-)  Vi vinket farvel, og ønsket de god tur til Myrland.
Vi spente på oss skia og satte kursen mot Tovika. Vi var jo på kjente trakter da vi var i området høsten 2010 med Friluftslivstudie. Det var først et litt anstrengt gjensyn med Iungsdalshytta. Sist gang vi var campet vi i et gjørmehav utenfor hytta etter nattorientering, men nå er vi jo på tur på egne premisser og kunne gå inn. ;-)
Da vi kom til Tovika etter bare 2-3 km sto vi og speidet utover et snødekt Iungsdalsvann, og var enige om at dette var en rar dag. Vi klarte ikke helt sette fingeren på ka det var, men vi måtte jo prøve å komme til bunns i det. Vi var enige om at vi var trøtte og sultne, og vi drømte oss vekk til våre kjære mødres hjemmelagde brød og pizza. Og er det mulighet å få tak i jordbær i butikkene nå? Spiller forsåvdt ingen rolle, da det er alt for langt til nærmeste butikk. Hadde vi et snev av hjemlengsel eller har vi blitt sløve av roligere dager? :-) Så lenge primærbehovene er på plass er det helt topp å være på tur. Primærbehovene er at vi e tørre, varme og mette. Mangler en av behovene spiller det topplokket et puss. Så vi fant jo ut at vi måtte spise det vi hadde!!! Det var faktisk ingen som kom og servete oss hjemmelaget pizza der vi sto! Vi hadde lyst på alt annet enn noe søtt, så viltpølsen vi fikk av Audun fikk bein og gå på. :-) Topp motiverte igjen tok vi fatt på de 500 høydemeterne opp til Bjordalsbu. Marita tenkte på mat ca hele veien til hytta. Det hadde smakt så digg med spagetti og kjøttsaus, dobbeldose kjøttsaus faktisk. Men vi har jo ikke sett kjøttsaus på noen hytter etter Setesdalsheiene, så kan e opplegget her liksom? Når  vi kom opp på 1500 moh var sikten bra dårlig, vi så kun 2-3 kvister forran oss, og vi ble nesten svimle av å gå i nesten helt whitout. Dog et fasinerende lys, og hadde det vært snø på månen (kanskje det e det, ka vet vi) så er vi ganske sikre på at det ville sett ut som det gjorde rundt oss da.
Vel fremme på hytta var det jo ingen kjøttsaus!!!! Men sultne fjelljenter vet jo og ordne seg. Vi kjørte en to retters. 1) Pasta de napoli 2) Pasta blandet med smør, salt og hvitløk krydder! Nam! Luksustilværelsen fortsetter. ;-)
Flaks for oss (og en eldre mann som var her) brant vi ikke ned hytta. Midt mellom blogging, oppvask og andre huslige sysler glemte Elisabeth og fjerne den vedkubben hun la oppå ovnen til tørk..(ja noe av veden her e faktisk våt). Da Marita skulle sjekke ovnen var tørkerommet røyklagt og vedkubben glødet. Vi fikk luftet, og katastrofen ble avberget. :-)

På veien til Bjordalsbu fant vi en 71* Nord quiz. Se bildet under. Lykke til. ;-) Svar kommer plutselig.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar