søndag 8. april 2012

Dag 9: Vassdalstjørn - Krossvatn

Ca 10 km
4 timer

Jippi! Nok en dag våknet vi til skyfrihimmel, og vi var klare for en rolig etappe opp til Krossvatn. Vi startet dagen med pannekaker med honning og jordbærsyltetøy. Vi er litt skuffa over at det ikke var blåbærsyltetøy å finne, men vi klager ikke. :-) Litt blogging før vi i 12 tiden sto klare med skiene på beina. Vi gikk ca 100 m, så var det stopp, og av med jakker og åpning av alle luftekanaler på buksene som kunne åpnes. Etter nye 100 m var det bare å kaste ullgenseren også, så trykkende og vaaarmt. Så midt på høyfjellet spradet vi i skibukse og BH og holdt på å svette vekk, digg! :-)  I dag var vi tilbake til opp og ned terreng, noe som innebærer noen felleskifter ila dagen. 

Felle kaoset fortjener å nevnes nå. Elisabeth sine kortfeller har knapt feste og fungerer kun på lange flate vann, mens langfellene funker oppover ( såfremt bakkene ikke blir for bratte) ,bortover og nedover! :-) Marita sine kortfeller fungerer bra bortover og i passe slake nedover bakker, men går alt for fort i bratte nedover pakker. Langfellene funker som støpt oppover, men suger alt for mye krefter bortover. Så det blir noen felleskift ila dagen, men vi gjør alt vi kan for å gå billigst mulig hele tiden. :-) 

Vel fremme på Krossvatn ble det potetmoskaker og spagetti til middag, ingen lavkarbo her nei! Marita fant ut at kornmokjeks med baconost smakte helt fortreffelig. Vi er ganske fascinert over at vi finner nesten alt av boksemat og posemat i proviantlagrene kjempeinteressant. Hjemme går vi nesten forbi det meste i butikkene, men her er spagetti rene gourmetmåltidet!
Vi hadde hytten nok en gang for oss selv, noe som e like greit, for vi er noen skikkelig rotekopper. Luksus tilværelsen når nye høyder, og nå sover vi på hvert vår soverom også....NEI vi har ikke blitt uvenner. :-) Vi tok en etterlengtet yoga økt, og akrobatiske Elisabeth som klarte å stå på henda med en hånd!!! I følge Elisabeth er det litt å jobbe med ang stilen, men for Marita ser det perfectly fine ut-imponert!
Vi var tidlig i seng, for morgendagen venter en lang etappe til 

Bleskastadmoen. På det kvista løypekartet til DNT står distansen oppført som 15 km, i en bok vi fant på en av hyttene står det 24 km...og Ingvill og Bjarne som vi traff på Taumevatn hadde målt distansen til 30 km med GPS. Uansett, det ble en monsteretappe!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar