torsdag 12. april 2012

Dag 13: Holmevasshytta - Haukeliseter

19 km
8 timer


Siste dag igjennom Setesdalsheine står for tur, sjarmøretappen til Haukeliseter. Av andre som har gått turen har vi blitt fortalt at om man holde ut til Haukeliseter er det værste av turen unnagjort. :-) Marita våknet av at Elisabeth åpnet soveposen, sto opp, fyrte i ovnen og startet å lage havrebrød...luksus! Det smakte fortreffelig, og med leverpostei på! Nam! Elisabeth knakk en boks makrell i tomat..... Humøret var på topp da vi skulle spenne på oss skiene...hehe...en del nysnø gjorde at Elisabeth ville trakke på skituppen på skien sin, for å stå litt bedre, og fikk selvsagt resten av skien i panna, i skikkelig Donald Duck stil. :-) Vi knakk sammen i latter og konstaterte at vi var nok en efaring rikere. :-) Idag byttet vi på å brøyte, og Marita var først ut. Helsike så tungt! Feller som klabber og det gikk ikke mange meterene før Ipoden var på plass for litt ekstra motivasjon. Men hjalp det? Nei! Sitat Marita;"det går ikke ann å tenke på at man står i dusjen på Haukeliseter når man har 19 km igjen å gå på ski". Etter en 5 min timeout fikk Marita ristet hodet på plass, og da vi nådde første vannet og kunne gå over uten feller med prima feste var alt perfekt. En ny mental prøvelse opp bakken til neste vann, ny runde med klabbing!!! Men vi nådde toppen, snudde oss og så utover vakre Setesdalsheiene, solen tittet frem, og det var bare å kaste ullgenseren, smøre på seg solfaktor 30 og cruise videre. Life is good! Ahh vi har blitt så tøffe! Går uten feller på rette strekninger! :-) Resten av turen gikk stort sett smertefritt, men noen lattelige komiske nedoverkjøringer som vanlig. Etter 8 timer nådde vi Haukeliseter! Lykke! Vi hadde ikke tid til å vente på resepsjonisten og kastet oss over chips, og pri en var og få tak i øl. En av de ansatte forsto alvoret og vi fikk servert øl i rekordfart! Tre retters middag smakte forteffelige, dog for små posjoner for to sultne fjelljenter. Dusjen har aldri vært så digg, og etter en del skrubbing ble vi rene igjen. :-) Resten av kvelden gikk med til facebook oppdateringer og telefoner til familie. Nesten overveldene og ha dekning igjen etter 12 dager. :-)
I dag, fredag, har vi hatt hviledag. Dagen har gått med til å få ut alle blogginnlegg, vasket klær, spising, koorindering av depoter, og avslapping. Vi har fått besøk av Toril og Heidi som skal være med oss 3 av 4 dage over Hardangervidda, koselig!
Vi sette stor pris på alle som følger oss! I morgen sette vi kursen mot Finse, kor vi vi planlegger å være fremme tirsdag.
So long folks! :-)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar