tirsdag 17. januar 2012

Test av telt på Herdla

Nanok har sponsa Marita og meg med kvart vårt lite telt som vi har tenkt å bruke under sommar etappen på turen. (Sjå sponsorsida)
Vi satte opp eit av telta i hagen min og godkjente størrelsen og konstanterte at det var veldig lett å sette opp. Men det er jo ikkje nok å teste teltet i eit par minutt i ein hage, så vi bestemte oss for å ta med teltet til ein vindfull plass for å få sett det på prøve, og kva passar vel betre enn i sterk kuling på ei øy langt i vest?Ettersom Marita for tida hoppar på krykker og reparerar foten til turen, tek eg meg av den foreløbige testen. Heldigvis ville Anne Linn vere med meg på tur. Vi tok med oss mitt 3-pers Fjellräven telt - litt luksus må man jo gje sine gjester og eit av dei små nanok telta til meg.


Det blas sterk kuling då vi kom til den gamle flystripa på Herdla - som no er blitt eit naturreservat. Dvs ingen telting. Men heldigvis - på andre sida av øya var der eit grøn flekk på kartet rett utanfor naturreservatet der vi kunne campe.


Verken eg eller Anne Linn har prøvd å sette opp telt i så sterk vind før. Så det blei ei utfordring. Det store teltet blei noko skeivt - og eg er usikker på om det er vinden eller amatøroppsettarane som har ført til tre permanent bøygde teltstenger... hehe...


Teltet frå Nanok derimot fekk vi opp lett som berre det, og etter å ha stramma alle bardunar til gitarstrengar var teltet så godt som urørleg i vinden. Av ein eller annen grunn tok eg ingen bilder ?? av vidunderet. Var nok litt for utolmodig etter middagen som Anne Linn sørga for i storeteltet.


God Tom Kah suppe utan kylling men med masse grønsaker og nudlar, god vin og godt selskap. Med vinden i ryggen og føtene dinglande utfor kanten på kaia sat vi med vin"koppen" i handa og stjernehimmelen skinande over oss tok vi inn ein herleg kveld.


Då klokka blei 21 gjeispa vi godt begge to og kraup i kvar vår sovepose i kvart vårt telt og slokna etter eit par runder Wordfeud! hehe...
Det var ikkje feil å vakne laurdag morgon til vakker soloppgang over Bergen og Herdla! :)


Oppsummering av Nanok Domus Solo telt:
- Lett og svært lite i pakkvolum
- Enkelt å sette opp (ei stang)
- Strammar vi teltet bra så blafrar det lite i vinden
- Litt vanskeleg å få "døra" tett ned til bakken... får jobbe litt med å finne løysinga her..
- Fint plass til ein sekk i "ytterteltet"
- God plass inne i teltet
- Innertelt av netting - god lufting.
- Tåler iallefall eit par kraftige byger - virkar ganske så tett


5 kommentarer:

 1. Hei.. Jeg liker å følge med alle som går Norge på langs...Bruk denne linken og legg dere til, så får dere flere følgere...

  http://www.norgepaalangs.info/

  " Mitt lavlandsliv har jeg levet ut, her oppe finnes frihet og Gud, der nede famler de andre..." H.Ibsen

  Kos dere på tur...
  Mvh Trond Åge Hay

  SvarSlett
 2. Heisann,
  Vi forsøkte å få oss lagt inn på listen du henviser til, men fikk tilbakemelding at den ikke blir oppdatert lenger. Info over NPL`ere ligger nå her: http://no.wikipedia.org/wiki/Norge_p%C3%A5_langs

  Vi skal kose oss glugg! :-)

  Kjekt at du vil følge oss.

  Hilsen Elisabeth og Marita

  SvarSlett
 3. Jeg dør av spenning på deres vegne. Jeg er en 15 år gammel jente som planlegger denne turen her. Ikke så annerledes rute fra det deres er. Vil innom de samme parkene. Har planer om å ta turen i August 2012.

  Gleder meg veldig til å følge dere!

  SvarSlett
 4. Vi dør nesten av spenning vi også! :-) 15 år og Norge på langs i august? Respekt! :-) Send oss blogg siden din om du skal blogge så kan vi følge deg. Kjempekjekt at du vil følge oss! :-)

  SvarSlett
 5. Det er det som er planen, men vi får se. Har ikke planlagt noe mer enn at turen går enten i August dette året her eller Februar i 2013. :-)

  Har alt lagd en blogg. Ble veldig inspirert av alle som blogger før dem drar. Derfor tenkte jeg hvorfor ikke? Så da kan dere følge meg før også!

  SvarSlett