søndag 15. april 2012

Dag 16: Hellevassbu - Sandhaug

30 km
12 timer


Store deler av dagens distanse skulle foregå utenfor kvista løyper. Vi visste det ville bli en lang dag, og planen var å stå opp kl 6....men da ingen husket og skru på vekkerklokken ble kl 7 før vi kom oss ut av posene. Både Elisabeth og Marita var passe oppgitt over "traumatiske" jobb drømmer den natta,og vi lurer på kor tid vi skal begynne å drømme søte drømmer her ute, for drømmene så langt e crazy. :-) Marita våknet med hodepine og vond hals, men Elisabeth kom raskt til unnsetning med super pillene hun hadde fått tak i, i det store utlandet, det måtte jo hjelpe. 

Vi gikk om kapp med solen opp den første bakken, kastet ulltøyet på toppen, og etter 10 min møtte vi nordavinden, og alle klærne på igjen. Vi fulgte kvista løyper ned til Øvre Bjørnevannet, hvot pillene som hadde hjulpet Marita så langt sluttet å funke. Armene som var så sterke dagen før hadde ingen krefter, og lungene fikk ikke nok luft. Elisabeth dro i fra på flaten, og Marita var mildt sagt oppgitt. Så kom solen frem igjen og lagde tusenvis av snøkrystaller i snøen, Marita løftet blikket og fant fort ut at uansett form var dette plassen å være akkuratt nå, midt blandt hvitkledde vakre vidder, i verdens fineste kontorlandskap. Vi lunsjet bak en stein i ly for vinden, og var så stolte over distansen vi hadde tilbakelagt så langt, vi kom jo til å komme frem tidlig!! Haha neida! For dette vinterlanskspet skulle nok en gang lure 4 jenter! Feilnavigering nok en gang, e det mulig!?!? Gps koordinatene fikk oss på rett spor igjen og omsider nådde vi Hansebu. Ny pause, hvor fokuset var å klare å navigere rett inn i rett dal! Det blåste opp og sikten var dårlig. 

Der sto vi på vidda,med 3 forskjellige kart, kor toppene på det ene kartet hadde navn, men ikke det andre. Herlighet for et kaos! Da kom Elisabeth med det gode forslaget om å forholde seg til kun et kart - smart thinking! :-) Kroppen til Marita hadde omsider våknet, endelig! Marita gav Gps koordinater til Elisabeth som fant ut kor vi var på kartet, gav kompasskurs til Marita og Toril som byttet på å brøyte, og Elisabeth gikk bak og passet på at vi holdt rett kurs. Perfekt teamwork! :-)  Da vi kom frem til Sandhaug kl 2145 på kvelden traff vi to karer som gikk samme rute som oss, bare motsatt vei. De kunne meddele at de hadde målt distansen vi skulle gå dagen etter til 35 km, og ikke 31 km som går frem av diverse kart, perfekt! :-) Denne hytten hadde ingen vedovn, men en vifteovn som av en grei lunk i hytten. Etter å ha knekt en pose chips og drytech til kvelds fant vi sengen. Elisabeth ble passe irritert når stømmen gikk rundt midnatt, og var sikker på at det kom til å være iskaldt neste morgen. :-) ka som faktisk var årsaken til "strømbruddet" ......fortsettelse følger. ;-)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar