søndag 1. juli 2012

Dag 85: Bodø - Å i Lofoten

Alarmen på mobilene jomer kl 0600, brutalt tidlig for ferie å være. Dog, noen konsekvenser må man ta når man ikke gidder og pakke kvelden før. Frokost og pakking går unna i rekordfart og vi har god tid før butikkene åpner, vi lakser litt i solen før vi sykler mot byen. Marita svinger innom H&M, må jo ha noe komfy og gjøre yoga i, og Elisabeth stikker innom Sport1 for å fikse støtten på sykkelen. Mannen i butikken ser på støtten til Elisabeth og spør ka som e galt? Hæ? Støtten har fikset seg selv? E det mulig??? Mystisk. Yoga timen er balsam for sjelen....og på vei ut av timen blir vi noe overrasket. Gunn-Helene?? Det er tydeligvis her i nord vi skal treffe på kjennsfolk. Vi gikk på friluftsliv med Gunn-Helene, og hun kan fortelle oss at hun skal til Lofoten, til bardomshjemmet til sin far å Eggum, og være i to uker. Vi må komme og hilse på. Ja! Klart vi skal!! :-) Vi stikker ned på fergekaia kor vi skal ta ferge til Moskenes, spiser lunsj og slapper av. Hurtigruta kommer, og den har jo kurs rett mot kaia! Skal den ikke svinge snart?? Joda, der manøvrerte hele den store båten perfekt inn til kaia. Vi er imponert over kapteinen, og er enig i at det ikke hadde sett så bra ut om det var oss som skulle legge til kai. :-)
Endelig kommer vår ferge, vi finner oss en plass i solen og i le. Varmt og deilig, sommer! Turistene rundt oss finner seg gule fine stoler og sitte på, vi bare tar betong gulvet. :-) Turen over til Moskenes tar ca 4 timer, og omsider, i det fjerne kan vi skimte Lofotveggen. Det e så majistetisk og flott!
Lofoten er øygruppen som strekker seg 200 km ut i norskehavet nord for Vestfjorden. Lofoten består av kommunene; Røst, Værøy, Moskenes, Flakstad, Vestvågøy og Vågan. I Lofoten finnes det ingen vinterstengte fjelloverganger eller bompenge veier. Det bor ca 25000 mennesker i Lofoten, hovednæringen er fiskeri, og Lofoten er kjent for verdens rikeste torskefiske som har foregått her igjennom flere hundre år. E10 som går igjennom Lofoten er norsk turistvei. På Undstad kan man surfe i flotte bølger igjennom hele året, topptursamingen Camp Lofoten her i mars hvert år. Lofoten er et eldorado for klatrere med sine spisse tinder og stupbratte fjell. Med sine flotte fjell og sjø har Lofoten alt en friluftsboms kan ønske seg. :-) Vi sykler fra Moskenes til Å som ligger helt vest i Lofoten. Marita var her med tanke Wenche i september i fjor, og det er perfekt og telte der. Ytterst på odden finner  i en teltplass, og her er vi ikke alene. I Bodø plukket vi opp ny teltstang fra Nanok, og Marita er storfornøyd med at hun klarte å fikse teltstangen helt selv. Vi fikk teltstang til Nonok trio telt (tremannstelt) , og måtte jo fjerne et ledd for å få den til å passe det søte enmannsteltet. Båljakt! Det e jo St.hans aften, vi har pølser vi skal grille og stikker på båljakt. Nede å kaia i Å spør vi noen karer om vi kan få grille pølsene vår på bålet deres. Nja, tror heller dere skal ta det bålet der, dette bålet egner seg ikke for grilling av mat. Haha okey! Vi skjønner tegningen. No må dokker passe på så måsene ikke tar maten dokkar!! Lokalbefolkningen passer på mens vi griller...shit, noe nytt og ta hensyn til; måseangrep. :-) Tilbake på teltplassen drikker vi vin, planlegger turen videre og skravler. Vi sitter og ser på et fjell langt ute i havet, solen skinner på det, og lyset e så fint, og det er lyst som på lyse dagen. Vi ser på bilder på facebook fra kvelder i sør norge og det virker som en helt annen verden...så mørkt det e der... Vi fjaser, prater, ler og fjaser enda mer. Klokken ser vi ikke på før klokken er 0300! Oj! Og vindunken er nesten tom...haha...ok leggetid! Good good life! :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar