fredag 8. juni 2012

Dag 66: Mo i Rana - Umbukta fjellstue

Etter frokost finner vi raskt veien til turistinfoen. Vi forklarer ka vi e ute på og hører om det e muligeter for å leie sykler. Hmmm det går ikke siden vi skal nordover, syklene nå jo fraktes tilbake til Mo, og de har ikke noe samarbeid med Alta, eller noe i den retningen der. Vi kjøper veikart og får med oss brosjyrer over ka som er verdt å se på veien nordover. Vi går i retning Havna sport1...vi kjøper sykler og hver vår vogn. :-)  Vi ringer Tor Inge, bestyrer på Umbukta fjellstue. Han har plukket opp depotet for oss, og vi tar noen dager på Umbukta, slapper av og planlegger ture  videre. Tor Inge e i Mo, og vi kan sitte på med han, Umbukta ligger ca 35 km øst for Mo. I det vi nærmer oss Umbukta kommer snøen til synet. Vi blir nesten kvalme av synet...hehe...Tor Inge kan fortelle at på denne tiden i fjor var snøe vekke. Nå e det snø og is på vannet. Vi innkvarterer oss på Stabburet, og e super motiverte for å panlegge turen videre langs kysten, langt vekk fra snøen.

Vi bestemmer oss for at dagsetapper på 6 mil er et bedagelig tempo. :-) Med god hjelp av googlemaps finner vi ut at det tar ca 15 dager og sykle til Alta med den ruten vi har tenkt. Vi må gå fra Alta 12 juli, så det betyr jo at vi har et par uker "til overs" kor vi kan gjøre masse kjekke ting! :-) :-)  Stikkordene for den neste måneden er: sykkel, kajakk, klatring, toppturer, kritthvite strender og saltvann! :-)

Planen videre ser omtrent slik ut;
Sykle til Nesna, padle blandt Nesna øyene to-tre dager. Så skal vi innom Træna, Rødøy, Meløy, før vi kommer til Bodø. Vi blir et par dager i Bodø. Her må vi ha sevice på syklene har vi blitt fortalt. Noe mannen som hjalp oss på sport1 butikken i Mo skal avtale med sport1 butikken i Bodø. Snill!!! Vi tar ferge fra Bodø til Moskenes, helt vest i Lofoten. Vi tar noen dagers stopp i Reine kor vi skal padle og klatre. Vi skal campe på Ramberg stranden (google, den e ganske nais) og se på midnattsolen. :-)  Lofoten har en haug av flotte fjelltopper, og vi skal besøke noen av de. Fra Lofoten går ferden videre til Andøya og Senja. På Senja kan det for bli litt kajakk igjen. :-) Så sykler vi videre til Tromsø, blir et par dager der, før Alta.
Vi er supermotiverte for tur igjen!! ååå som vi gleder oss!!! :-) :-) :-)2 kommentarer:

  1. Utrolig fascinerende lesning. Mektig imponert over bragdene deres, og glad for at dere har funnet tilbake til gleden. Lykke til videre på (den nye) turen :-)

    SvarSlett
  2. Takk for det. Kjekt at du følger med oss. Vi gledar oss over den kystlivet. Saltvannslukt og vind i håret ;-)

    SvarSlett