torsdag 28. juni 2012

Dag 82: Nordfjorden - Bodø

5,4 mil

Vi vaknar til måkeskrik og bølgeskvulp! Skydekket er lavt og vi bestemmer oss for å sykle eit par hundre meter til ein bensinstasjon der vi kan få skikkeleg morgonkaffi og mulighet til å lade opp mobilar medan vi et frukost. Vi pakkar saman og hiv oss på syklane, Elisabeth kryssar fingrane for at ho har sett rett på kartet, at det ikkje er langt. Pjuhh! Der ser vi skiltet. Vi eksploderar matposane våre utover eit bord med parasoll. Kjøper oss litt melk/sjokkomelk og kaffi, og festmåltidet kan byrja. Det er så godt å kunne ete cottage cheese med kiwi, mango, eple... Nyyte! Så kjem regnet, vi pakkar saman og kler oss om. Vi er klare for nok ei sykkeletappe. Oj, ein syklist! Det er kjekt å møte andre som er på tur, vi kjem i prat med Daniel, han har sykla frå Rørvik og skal til Svolvær. Etter ein hyggeleg prat om turane våre, litt erfaritgar og tips til turen vidare, ønskar kvarandre god tur, så set vi oss på setet og trakkar oss oppover bakkane. Låra er litt tunge, men det kjem seg så snart vi blir varme. Over fjellet og ned til fjorden igjen. Vi tek ein kjekspause etter første bru og der kjem Daniel susande forbi. Det er kjekt å sjå kjentfolk ;-) Det startar å regne på skikkeleg. Øs pøs. Vi droppar regnbuksa, og blir sjølvsagt kliss våte. Men held varmen ved å trø på. Endeleg når vi Saltstraumen, vi syklar over brua, innser at vi er på feil side. Jaja.. Vi skal jo på Rib-tur i morgon, får sjå det skikkeleg då. Skilt til ein kafe. No er det på tide med ei kaffi. Kafeen ligg på riktig side av brua, og hadde det ikkje vert for at vindauga var dekka av regn, hadde vi hatt panoramautsikt ;-) Vi testar ut den lokale Mørsmørlefsa (tek forbehold ang navnet på den lefsa, den fins vist berre i Saltstrau-området, og består av ei tynn lefse fylt med smelta brunost og rømme) godt, men mektig. Etter at lefsa har fått synke og vi har mota oss skikkeleg opp tek vi fatt på siste 3 mil til Bodø. No er det ikkje ein tørr flekk på kroppane våre. Vi syklar og syklar. Kjem til smale vegar og rushtrafikk. Huff. Det er ikkje så kjekt å vere syklist langs denna vegen. Vegarbeid og tungtransport. Vi pustar letta ut når sykkelstien dukkar opp. Dei 3 mila føles veldig lange, då vi endeleg når Bodøsjøen camping er det ikkje tvil om atvi skal ha ei hytte med dusj! Vi skrur varmen på fullt og heng alt vi eig opp til tørk! Ein god og varm dusj til tanken er tom. Herleg! Det vert spagetti med ostesaus til middag. Marita tek seg ein middagslur og Elisabeth spaserer ein tur på butikken. Vi fortenar kvar vår øl etter denna dagen! Det høljar ned ute og vi nyt innelivet! ;-)3 kommentarer:

 1. Daniel Eide Moltumyr30. juni 2012 kl. 23:21

  Hei! Arti å bli med i deres eminente blogg! :-) Dagen var, som nevnt, VÅT! Og vi har akkurat samme opplevelse av både lengde ( 3 mil føltes som 6 mil) og trafikk inn mot Bodø...! Traff på en kar noen mil før Bodø og spurte om det ikke var et badeland byen. Joda, Nordlandsbadet... Så jeg havnet der, og satt og tinte meg opp i 2 timer i et boblebad før ferga videre til Moskenes kl 19. Syklet derfra og til Svolvær dagen etter. Skulle jo ta en stopp, men måtte bare se rundt neste sving.... Og plutselig var jeg så nær Svolvær at det ble for dumt å ikke sykle helt fram. Litt fjellturer og vandring "bryggelangs" ble det også tid til før fly tilbake til Sunnmøre. En fantastisk tur Rørvik--Svolvær! Er enda litt i "turbobla" mi... :-)

  SvarSlett
 2. Daniel Eide Moltumyr30. juni 2012 kl. 23:28

  Lykke til videre på turen! Fantastiske flotte greier dere driver på med! Skal følge med jeg, og er glad for sjokomelk og yoghurtstoppet jeg tok på bensinstasjonen (selv om jeg fikk en nøtt i vranghalsen...):-D

  SvarSlett
 3. Hei Daniel!
  Takk for sist og så kjekt å høre fra deg! :-) Hehe tror vi traff samme sykkelisten på vei til Bodø, om det var en med flagg på bagasjen. Vi forsøkte å tine oss opp i en dusj med alt for liten varmtvannstank men ovnene på max og et par øl gjorde susen. :-) Sprekt å sykle Moskenes -Svolvær på en dag. Selv brukte vi litt mer tid, men det var jo også planen. :-) Siden vi skulle til Eggum og besøke en venninne passet det litt dårlig å sykle gamleveien mellom Leknes til Gimsøybrua denne gangen. Men takk for tipset, tilbake til Lofoten skal vi, så kanskje det blir en annen gang. :-) Vi er også veldig glade for sjokomelk og yoghurt stoppet du tok på benisinstasjonen. Det er kjekt og inspirerende å møte på så hyggelige folk i samme "ærend" .:-) Kjempekjekt at du følger oss! kos deg i turboblen din, vi koser oss i vår. :-)

  SvarSlett